Спецсъдът остави 8 от 15 столични дилъри в ареста, обвинението иска всички в килията

OFFNews 22 ноември 2019 в 11:36 1530 0

Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 8 от обвинените за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, задържани на 18 ноември в София, съобщиха от спецобвинението. 

На останалите 7 от групата съдът наложи парични гаранции от по 5 000 лева с мотива, че не са осъждани, че са на младежка възраст (родени между 1991 г. и 1999 г.), както и че степента на участието им в престъпната група е по-малка. 

Съдът прие, че за всичките 15 обвинени по досъдебното производство е налице обосновано предположение да са извършили престъпленията, за които са обвинени. При неутрализирането на групата у всеки от тях бяха намерени
наркотици, подготвени за продажба на черния пазар – общо 10,5 килограма, 240 000 лева, електронни везни, машинки за нарязване на марихуана и множество други доказателства за престъпната им дейност.

Обявен за международно издирване е 16-и участник в групата, на когото е повдигнато задочно обвинение, което предстои да му бъде предявено. 

Специализираната прокуратура ще протестира определението на съда в частта му за определените мерки за неотклонение „Парична гаранция“ на седемте участници в групата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови