Студент бе осъден на пробация заради неспазване на карантината

OFFNews 09 април 2020 в 21:07 13164 0

Пробация е наказанието за студент от Благоевград заради нарушена карантина след завръщането му от Великобритания. Момчето излязло на разходка с баща си, въпреки че е трябвало да бъде в 14-дневна карантина.

От прокуратурата съобщиха, че 19-годишният младеж е осъден на пробация от 6 месеца и 10 дни, която включва задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител. С промени в Наказателния кодекс санкцията за подобно нарушение е глоба от 10 000 до 50 000 лв и затвор до 5 г.

В случая обаче съдът е бил снизходителен и е наложил много по-леко наказание, след като отчел, че студентът е пълен отличник, млад е и с чисто съдебно минало, а освен това изразил съжаление за нарушената карантина, отбелязват от държавното обвинение.

Това е втори случай на осъден по новия текст от НК. Миналата седмица пловдивчанин бе осъден да плати глоба от 5000 лв., както и на 9 месеца пробация. Той също беше нарушил задължителната карантина след завръщането си от Германия. Пред разследващите той обяснил, че отишъл само до магазина, но се върнал без продукти, а бил и без маска и ръкавици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови