Търговците на гласове в Горна Оряховица са на свобода

OFFNews
04 ноември 2019 в 20:19 | 849 |2

Районният съд в Горна Оряховица не уважи искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на тримата обвиняеми за купуване на гласове на първия тур на местните избори в общината и ги пусна на свобода, предаде БНР.

Тримата мъже бяха арестувани на 1 ноември след журналистическо разследване за изборна търговия в полза на депутата Явор Божанков, кандидат на БСП за кмет на община Горна Оряховица.

И тримата обвиняеми - Тодор Тодоров на 38 години от село Първомайци, 65-годишният Мустафа Мустафов от село Петко Каравелово и 56-годишният Абдула Мюмюнов не се признаха за виновни в организирането на купуване на гласове и заявиха, че не познават кандидата за кмет, нито са имали договорка да купуват гласове за него.

И тримата са с основно образование. Двама от тях са осъждани за различни престъпления.

В съдебната зала Мустафа Мустафов заяви, че е мошеник и измамник, и се е включил в схемата, за да извърши поредната си измама, но не и да прави изборна търговия.

Съдът пусна под парична гаранция от 800 лева Тодоров, за Мустафов определи парична гаранция от 1500 лева, а Мюмюнов, който направи диабетична криза в съда и не дочака да чуе съдебното определение, беше пуснат срещу подписка.

Определенията подлежат на обжалване пред Окръжния съд.

Препоръчани материали
Стефан

Рейтинг : 15278

05.11 2019 в 01:02 2
+ 0
- 0
Значи нямам шансове да се измъкна от дранголника(((
Нали електронно правителство - отнякъде ще ми набарат дипломите, и щом не съм неграмотен - в кауша.
А бе, а колко струва да се изкарам нещо улав?
Toni2019

Рейтинг : 801

04.11 2019 в 23:45 1
+ 0
- 0
Нормално, те работят за стабилност!