Търсят още 25 от банда за дрога, набавяли си дилъри с бой

OFFNews 12 август 2019 в 14:07 3371 0

32 души са обвиняеми след неутрализирането на престъпна група за дрога, седем от тях са задържани, а 25 още се издирват. 

Това заяви шефът на спецпрокуратурата Димитър Петров. Част от бандата са и лица от листовката, разпространена преди около две години на територията на София с наименование „Те тровят децата ни“, припомни Петров. 

„Ръководителите на групата са трима. Тя е работила в три направления – продажба на вещества на едро – 50 и повече кг хероин, кокаин, коноп, екстази - почти цялата налична палитра в България. Дилърската мрежа била изградена от самите тях. Разпространявали дрога и в нощните заведения”, каза наблюдаващият прокурор Красимир Тренчев.

Продавали са на едро и на по-малки групи на територията на София. Работили са и на други места в цялата страна. Действали са от 4-5 години. По разбиването на групата се работи от 2,5 години”, коментира още той. 

По думите му някои от членовете на групата са били включвани доброволно, а други били принуждавани да станат част от нея с нанасяне на телесни повреди. Тренчев отказа да назове имената на участниците в бандата и не разкри дали задържаните имат връзка с по-големи имена от наркобизнеса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови