ЦИК свали имунитета на кандидат-депутата, разследван за смъртта на дете

OFFNews 15 март 2017 в 11:37 3683 2

ЦИК даде разрешение за привличане като обвиняем по досъдебно производство на Валентин Любенов Павлов, регистриран за кандидат за народен представител от листата на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ в изборите за народни представители на 26 март 2017 г.

Главният прокурор поиска вчера имунитета на д-р Валентин Павлов, тъй като той е обвинеям за смъртта на 14-годишно дете. Д-р Павлов е стоматолог и юни месец миналата година е провел операция на момчето за отстраняване на киста на зъба, като е взел решение това да стане с пълна упойка. По време на операцията обаче детето отключва рядко генетично заболяване, описано като страничен ефект в листовката на упойката и вдига температура до 40 градуса. 

Д-р Павлов и екипът му не успяват да овладеят състоянието на момчето и едва след 2 часа се обаждат в Пирогов, където момчето почива.

От прокуратурата са категорични, че е налице немарливост по време на операцията заради липса на антидот, който ако е бил поставен на момчето, то е можело да оживее. Клиниката не е имала този антидот и не е била подготвена, смятат от прокуратурата.

Освен това от прокуратурата са категорични, че не е било необходимо поставяне на пълна упойка на момчето за тази рутинна зъбна операция. Срещу д-р Павлов в момента е заведено досъдебно производство. Така кандидатът за депутат на РБ, който е и водач на листата в Перник, остава без депутатски имунитет, в случай че влезе в 44-то Народно събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови