Цацаров: Пълна проверка на Пламен Георгиев, Борислав Сарафов и Лозан Панов заради имотите

OFFNews
04 април 2019 в 09:45 | 2978 |3

Главният прокурор Сотир Цацаров нареди на ВКП да започне проверка на имотите на Пламен Георгиев – Председател на КПКОНПИ, на сина на Борислав Сарафов – директор на НСлС и на съпругата на Лозан Панов – председател на ВКС, след публикации в медиите, съобщи прокуратурата.

ВКП възлага на НАП-София да извърши проверки на физическото лице Пламен Димитров и на неговата съпруга, за определяне на задълженията им по ЗДДФЛ във връзка със съответствия между декларираните и/или получени доходи от лицата и имущественото им състояние в периода 2013 г. - 2018 г. Проверката включва още нотариалния акт за жилището, придобито от Пламен Димитров и съпругата му, описано в публикациите, а по реда на чл. 28 ал. 3 от Закона за нотариусите и нотариалната дейност - и копие от нотариалното дело за тази сделка, като и от банката - ипотекарен кредитор, цялата информация по кредитирането на покупко – продажбата.

По материалите, касаещи сина на директора на НСлС, както и директора на НСлС – Борислав Сарафов /твърдения за това, че синът на директора на НСлС е придобил през 2018 г. и 2019 г. недвижими имоти на значителна стойност, без ясен произход на средствата за закупуването им, както и за това, че директорът на НСлС Борислав Сарафов не е обявил притежаването на такива суми в декларациите си пред Инспектората към ВСС/, Върховна касационна прокуратура: Изпраща медийните публикации по компетентност на КПКОНПИ, възлага на НАП – София извършване на ревизия на физическо лице /на сина на Борислав Сарафов/, за определяне на задълженията по ЗДДФЛ във връзка със съответствия между декларираните и/или получени доходи от лицето и имущественото му състояние в периода 2015 г. - 2018 г.

По материалите, касаещи придобиване на недвижим имот от търговско дружество с едноличен собственик на капитала съпругата на председателя на ВКС /твърдения за нарушения във връзка със закупуването от „ГАНЕВА 2000“ ЕООД на апартамент в гр. София, ул. „Елемаг“, в жилищна сграда ЕЛЕМАГ ДИПЛОМАТ, закупен от дружество „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ“/, както и по материалите с твърдения за конфликт на интереси на председателя на ВКС Лозан Панов /постъпил сигнал/, Върховна касационна прокуратура:

Изпраща медийните публикации, ведно със сигнала, по компетентност на Инспектората към Висшия съдебен съвет, с оглед правомощията на ИВСС по Закона за съдебната власт да извършва проверки за конфликт на интереси.

Възлага на НАП - София извършване на данъчна проверка за установяване на факти и обстоятелства във връзка с придобиването и ползването на имот, описан в медийните публикации от „Ганева 2000“ ЕООД. В рамките на данъчната проверка се разпорежда да се установи произхода на средствата за закупуване на имота, начина на ползването му, както и спазването на данъчното законодателство във връзка с тази сделка.

Препоръчани материали
borislavus1

Рейтинг : 7929

04.04 2019 в 19:20 3
+ 0
- 0
Само не разбрах името на Лозан Панов защо го замесват. Какво е придобил?
Жена му си купила апартамент, който не е съпружеска собственост. Сигурно има и някой роднина с апартамент, няма да живеят на улицата.
aviatora

Рейтинг : 13355

04.04 2019 в 10:34 2
+ 1
- 0
MAFIA
ордер

Рейтинг : 18250

04.04 2019 в 10:26 1
+ 22
- 0
ПАК ИЗПИРАНЕ НА ВЛАСТТА...КАКТО:- ....КОНПИ открила разминавания с над 100 000 лв. в доходите на Цветанов, но не направила нищо...
https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/KONPI-otkrila-razminavaniia-s-nad-100-000-lv-v-dohodite-na-Tcvetanov_700457.h tml