Тръгва делото срещу бившия зам.-кмет Евгени Крусев за релсите по Графа

OFFNews 30 септември 2019 в 06:54 2998 0

Снимка Фейсбук на Крусев

Делото срещу бившия заместник-кмет по транспорта в Столичната община Евгени Крусев започва по същество в Специализирания наказателен съд. 

Крусев е обвинен в нарушаване на Закона за обществени поръчки и ощетяване на Столична община с близо 920 000 лева за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Според обвинението през 2018 г. Крусев е изменил сключения договор с "Джи Пи Груп" за ремонта на релсовия път в полза на компанията.

Защитата отрича обвиненията и твърди, че законът е спазен, а използваната при ремонта подложка е спестила пари на общината. 

Предстои разпит на свидетели по делото, включително и на комисията, изготвила становището за подмяна на подложката на релсовия път. 

Проверката на прокуратурата започна заради казуса с вибрационната подложка на трамвайните релси по Графа. Решението за нея е одобрено от комисия от 29 души, а зам.-кметът е човекът, подписал протоколите.

"В качеството си на възложител нося отговорност за този обект. Ако съм бил подведен от проектант или от друг, който се е занимавал с проекта за ремонта, се надявам, че прокуратурата ще го установи", коментира Евгени Крусев на 4 декември миналата година, когато подаде оставка като зам.-кмет по транспорта. 

Той пое един от най-тежките ресори в управлението на столицата през 2016 г. едва на 27 години.
Крусев дойде в общината, след като предшественикът му Любомир Христов подаде оставка заради скандал с обществена поръчка за 60 спирки на градския транспорт. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!