Условна присъда за преподавател, 'пляскал' с камшик млади охранители

OFFNews 25 юни 2018 в 14:21 5288 0

Условна присъда за преподавател, 'пляскал' с камшик млади охранители

Юристът и бивш преподавател в Софийския университет Чавдар Стоянов е получил условна присъда от три години с пет години изпитателен срок по обвинения за "принудително извършени от него действия на полово удовлетворение с мъже".

Присъдата е произнесена от Софийския районен съд по обвинения от юли месец миналата година за извършени от Стоянов две престъпления - опит за  принуда, за което е предвидено наказание затвор до шест години и за осъществени действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години.

Сигналът срещу него е подаден от пострадал, който обяснил, че се явил на обява за работа за охранител през 2015 г. Още на първата им среща преподавателят заявил на кандидата за работа, че е бисексуален и че работи едновременно като прокурор и лектор в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. "Работодателят" изрично предупредил кандидата за работа, че не трябва да закъснява за работа, иначе щял да бъде наказан с бой с камшик.

На следващия ден двамата се видели отново в заведение в столичния кв. „Лозенец“, като след срещата им подсъдимият внезапно се опитал да хване бедрото на пострадалия, а впоследствие и да го прегърне.

Тогава мъжът решил да не започва работа при Стоянов. След като не се явил при Стоянов на предварително уговорената дата, преподавателят му се обадил по телефона и му заявил, че за неявяването му следва да му се наложи наказание – бой с камшик. По-късно през същия ден той му изпратил и СМС, че ще го набеди за нападение, за което щяло да има и свидетели.  

В хода на делото било установено, че има и друг подобен случай от 2012 година. Тогава по същата схема за обява за работа за лична охрана със Стоянов се свързал мъж, на когото подсъдимият обяснил, че е доктор по международно право и че работел за бивш главен прокурор. Няколко дни по-късно двамата мъже се срещнали отново, като Стоянов настоял да отидат в апартамент.

Там той накарал пострадалия да направи петдесет лицеви опори, но преди това да се съблече гол до кръста. Тъй като свидетелят решил, че това е част от изпита за работа, започнал да прави лицевите опори. Стоянов му казал да си свали и панталона, а докато кандидатът за работа правел лицевите опори, подсъдимият извадил камшик и започнал да нанася силни удари по голия му гръб.

Пострадалият започнал да моли Стоянов да спре, но това само засилило нагона на подсъдимия, който започнал да нанася по-силни удари и да мастурбира, докато удовлетворил половото си желание. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови