ВКС ускори делото срещу Джок Полфрийман

OFFNews 01 октомври 2019 в 12:26 2202 0

Върховният касационен съд ще се произнесе по делото за предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман на 7 октомври, вместо на 23 октомври, както реши преди това.

В разпореждането на съда се казва, че причината за ускоряването на процеса е "изключителния обществен отзвук на делото, както и с оглед разпространената в общественото пространство информация, че условно предсрочно освободеният Джок Полфрийман е лишен от право на свободно придвижване" заради предстоящото произнасяне на ВКС. Съдът намира, че трябва да се осигури възможност за провеждане на касационното производство в кратки срокове. Датата на заседанието е определена след съгласуване и преценка на състава, ангажиран за разглеждане и решаване на делото. То е съобразено със служебната ангажираност на съдиите и дава достатъчно време за подготовка на страните.

За промяната ще бъдат уведомени Върховната касационна прокуратура, Полфрийман и защитникът му адв. Ангелов, както и началникът на Дирекция „Миграция“ за осигуряване на присъствието на австралиеца, пише още в документа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови