ВСС дава на Лозан Панов всички актове на Гешев

OFFNews 09 октомври 2019 в 16:20 2748 0

Атестационната комисия към прокурорската колегия на ВСС ще предостави на председателя на ВКС Лозан Панов събраната за Иван Гешев информация по делата му, както и изготвените от него обвинителни актове.

Това гласуваха единодушно 11-те члена на прокурорската колегия на заседанието си днес. Решението е по повод това, че на 3 октомври Панов поиска в писмо до главния прокурор Сотир Цацаров повече сведения за изготвените от кандидата за главен прокурор обвинителни актове, както и как са приключили делата по тях. Според доклада на Комисията по атестацията и конкурсите от 2006 г. до 2014 г. Гешев е написал 230 обвинителни акта, а по изработени от него актове са осъдени 233 души. 

Единодушно и без дебат Прокурорската колегия на заседанието си днес допусна до изслушване единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев, което ще се проведе на 24 октомври. 

Точката бе първа в дневния ред на магистратите и само за няколко минути те одобриха положителните доклади на Комисията по атестирането и конкурсите и Комисията по професионална етика към колегията, които са публикувани на сайта на ВСС от месец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови