ВСС най-сетне прие оставката на Методи Лалов

Не можем да го държим насила, казал шефът на ВАС

OFFNews 17 септември 2019 в 15:48 2950 2

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прие оставката на съдия Методи Лалов, която той подаде на 4 август, на свое заседание днес. За пореден път кадровиците на Темида се занимаха с освобождаването на Лалов.

Причината за отказа е, че съдията не е решил две мерки за неотклонение. Това бе причината на предишното заседание на съдийската колегия Методи Лалов да остане на поста си, след като не се е произнесъл по мерките за неотклонение.

Представляващият ВСС Боян Магдалинчев каза, че отказва да гласува за оставката, докато Лалов не реши двете мерки.

Председателят на ВАС Георги Чолаков, му възрази, че ако Лалов иска, никога няма да ги реши, а кадровиците не могат да го държат на поста насила. 

Шефът на Висшия конституционен съд Лозан Панов също призова за гласуване на оставката, за да се приключи този случай веднъж завинаги.

Методи Лалов бе освободен с 8 гласа "за" и 4 "против". Гласувалите срещу предложението бяха членовете на софийската колегия Боян Магдаличев, Вероника Имова, Стефан Гроздев и Севдалин Мавров.

Лалов настоя да бъде освободен като съдия, защото бе поканен за водач на софийската листа за общински съветници на „Демократична България“. Срокът за регистрация на кандидати за съветници в ЦИК е до 24 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

2

безпартийна

18.09 2019 в 18:42

Човекът няма да остане без работа след изборите. Ще бъде общински съветник от ДБ. Това няма да му пречи да бъде и адвокат.

12860

1

newfoundland

17.09 2019 в 18:59

Трудна оставка, жалко, че човека ще остане без работа след изборите.