Валентин Златев призован на разпит днес

OFFNews 22 юни 2020 в 07:46 4504 1

Снимка БГНЕС - архив

Бившият шеф на "Лукойл" Валентин Златев е призован днес на разпит в Специализираната прокуратура.

За това съобщиха от компанията преди дни, като уточниха, че не са наясно с повода за призовката, но Златев е извикан като свидетел. Оттам опровергаха информации в социалните мрежи, че бизнесменът се укрива в чужбина. 

Златев излезе с отворено писмо до медиите, провокирано от твърдения на депутати от управляващата ГЕРБ, че е участвал в обща среща с лидера на БСП Корнелия Нинова и укриващия се в Дубай хазартен бос с 18 обвинения Васил Божков, припомня БНР. "След Васил Божков идва времето на Валентин Златев. Досега държавата и олигархията винаги са съществували паралелно. Факт е, че има първи удар, втори удар, очаквайте и трети удар“, каза в края на май лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

По повод спекулациите относно предстоящите ми свидетелски показания, вярвам, че България е правова държава, член на Европейския съюз, и декларирам, че винаги съм спазвал нормите на закона. С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините съм подминавал с мълчаливо търпение многобройните злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати, заяви Златев на 11 юни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови