Валиумният изнасилвач - харизматикът психопат, е задържан под стража

OFFNews 17 януари 2020 в 10:42 9552 2

Йохан-Фредерик Стелингверф, по-известен като Валиумния изнасилвач, получи късно снощи обвинение за изнасилването на млада жена. Прокуратурата поиска мярка за неотклонение задържане под стража заради бруталното изнасилване на втора жертва в България - този път става дума за унгарка, а случаят е от 23 октомври. Жената е била е разпитана пред съдия. 

Първата негова жертва у нас е 32-годишна българка, която разказа потресаващи подробности за изнасилването си, довело до операция и дълъг престой в болница.

След разкритията ѝ Йохан бе арестуван на 26 декември 2019 г. Според нейния разказ двамата се срещнали в столичен бар. 

„Видях го, когато влязох в бара. Усмихна ми се и аз му се усмихнах. Красив, съвсем нормално изглеждащ мъж. Започнахме разговор, той ми предложи да отидем да хапнем нещо, съгласих се. Докато вървяхме, той ми каза, че е гей и затова се почувствах по-спокойна и си помислих, че съм намерила нов приятел”, обяснява жертвата пред Нова тв.

Жената му се доверила, разказала му за скорошната раздяла със съпруга си. След като пийнали и хапнали, тя изведнъж почувствала замаяност и решила да си тръгне. "Тогава той започна да се държи странно. Започна да ме души и тогава изгубих съзнание. Имах чувството, че ако се съпротивлявам, ще ме убие. Имаше много кръв. Помислих си, това ли е края? Тук ли ще умра? Спомням си, че плачех през цялото време”, допълва жената.

Журналисти от Нидерландия са разговаряли с 32-годишната жена, която е била с Йохан в нощта на Коледа.

„Тя разказа колко уплашена за живота си е била. Разказа колко харизматичен човек е той. Че е тръгнала с него, но не е имала намерения за някакво сексуално общуване. Дал ѝ напитка, тя се почувствала замаяна, а когато поискала да си тръгне, той я натиснал до стената. В някакъв момент тя се събужда в банята, защото губи съзнание няколко пъти, и банята е пълна с кръв. А Йохан в този момент седял в транс на пода до нея и гледал в една точка. Тогава тя учтиво го попитала дали може да си тръгне. Той не казал нищо“, разказа шокиращите подробности журналистът.

Личността на Валиумния изнасилвач е широко дискутирана и в родината му Нидерландия. 

Ето какво разказа нидерланският журналист Весел Хаген от „Талпа ТВ“ пред бТВ.

"Той е арестуван в Нидерландия, в Бразилия, в Испания, в Полша, в Малта. Сега е арестуван в България, но това отново е голяма новинарска история в Нидерландия. Хората следят всичко по случая. Той е описван в медиите като човек, който е свръхинтелигентен. Перфекционист. Но и самотник. Човек, който в някакъв момент става агресивен“.

38-годишният мъж живее в София от около година и е изключително харизматичен. В родината му психиатри се опитали да разберат защо избира насилието, след като може да получи интимност доброволно. „Йохан беше изследван в специална психиатрична клиника 7 седмици, но той напълно отказва да сътрудничи. Поради тази причина те така и не успяват да му направят истински психологически портрет. Разговаряхме с психолози, които се съгласиха, че той има личностни проблеми, но не е шизофреник и има проблеми с агресията“, посочва Хаген.

Прокуратурите в Испания и Малта, където Йохан получава обвинения за изнасилване през 2016 г. и 2014 г., така и не успяват да докаже вината му: „Хората в неговото родно село, с които разговарях казваха: „О, не, пак ли?“. Те казваха, че трябва да има справедливост. Надяват се, че този път ще се намерят достатъчно доказателства. Хората в Холандия сега вярват, че българското правосъдие ще свърши добра работа и че той ще получи правилната присъда“, разказва още Хаген.

След разкритията у нас няколко жени признават, че са имали контакт с холандеца, но по една или друга причина не ги е сполетяла съдбата на изнасилената софиянка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

20.01 2020 в 04:38

Надявам се, в килията да не намерят нито една следа от двама яки старшини със сопи. Които нея нощ изобщо не са били на смяна.
Аман от психоделичен Холивуд. Еле па на живо.
Или утре ще имаме безследно изчезнали бегълци от затвора, още трупове, и "ама как така!?"
Не е срамно да ядем антибиотици, да? А те също убиват разни създания. Но срамежливо не убиваме чудовищата, които убиват децата ни.

8000

1

Petia Nikolova

19.01 2020 в 17:43

Смъртоносна комбинация е красота и интелект. Някога, в някакъв момент от по ранните му години, силно са подценявали интелигентността му и жестоко са му се присмели. Дали заради нея или нещо в първият му сексуален контакт, единствено той може да каже. Но няма да проговори, ако срещу него не стои човек на приблизително неговото интелектуално ниво. Дали някои жени му напомнят на някого/нещо лошо, което го гневи и към този етап от живота му? Дразни ли го интелигентната жена или й възхищава, щом има жени, които по една или друга причина, са се разминали с мрачнана му страна? Трудно е да се каже, докато той мълчаливо ни се смее.