Върнаха задържания за убийството на Виктория Маринова от психиатрията в ареста

OFFNews 15 януари 2019 в 10:54 5542 0

До месец ще бъде готова съдебно-психиатричната и психилогична експертиза на Северин Красимиров - задържаният за жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова в Русе, съобщи БТА.

21-годишният Красимиров бе настанен за изследване в психиатричното отделение на болницата за лечение на лишени от свобода към затвора в Ловеч, като решението бе взето от съда в края на ноември миналата година. Обвиненият от вчера е отново в русенския арест.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни, че се изчаква заключението от психиатричната и психологична експертиза и след това ще се прецени с какви действия да се продължи към финала на разследването. 

Окръжният прокурор заяви, че разследването е към своя край. Според него в рамките на няколко месеца ще приключи досъдебното производство. 

Престъплението бе извършено на 6 октомври миналата година. Тялото на Виктория Маринова бе открито в ранния следобед в обрасла с растителност зона край брега на Дунав. Четири дни по-късно в Германия за убийството бе задържан Северин Красимиров от Русе.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови