Ветко Арабаджиев пред спецсъда, не иска да бъде сниман

OFFNews | 05 май 2019 в 13:04 | 2884 |1

Екстрадираният от Испания бизнесмен Ветко Арабаджиев се изправя пред Специализирания наказателен съд днес, заседанието е насрочено за 16 часа.

Обвиненията за пране на пари и данъчни престъпления са предявени на Арабаджиев,  той и адвокатът му Илиян Василев се запознават с тях. 

Спецобвинението ще иска Арабаджиев да остане за постоянно в ареста, събраните доказателства са в 208 тома. От Специализирания съд уточниха, че Арабаджиев не желае да бъде сниман и записван, съобщи БНР. 

Ветко Арабаджиев, който е обвинен за данъчни престъпления и пране на пари, бе екстрадиран в България от Испания и около полунощ пристигна с полет от Мадрид. След като самолетът кацна на летище София Арабаджиев беше конвоиран до ареста. 

Засега съпругата му Маринела остава в арест в испанската столица.

На 31 август миналата година два от знаковите хотели на фамилията Арабаджиеви в София и Пловдив осъмнаха под полицейска обсада. Няколко часа по-късно стана ясно, че семейство Арабаджиеви се разследва като организирана престъпна група, част от която е и синът Вълчо Арабаджиев и още няколко души.

Ден след акцията настоящият заместник - главен прокурор, а тогава само шеф на спецпрокуратурата, Иван Гешев описа откритото от разследващите така: „Излизат пари от куфари, кутии, сейфове, касетки в банки. Наложи се през нощта спешна среща с БНБ, за да осигуряваме броячни машини, защото сумите са потресаващи…“. 

Препоръчани материали
stob

Рейтинг : 1015

05.05 2019 в 14:18 1
+ 0
- 0
Като облече раираната пижама ще го снимат задължително! И в профил и в анфас!