Вкараха Десислава Иванчева в болница с белезници и окови (видео)

OFFNews 01 август 2018 в 13:41 12807 8

Отстранената от поста кмет на столичния район Младост след обвинение за вземане на подкуп Десислава Иванчева влезе днес в болница с белезници на ръцете и краката. Това се вижда от видео, направено от бившия пиар на общината Петър Кърджилов.

Иванчева ще е за седмица в лечебното заведение за детайлни изследвания заради тумор на хипофизата ѝ, който тя имала от около две години. Изследванията трябва да покажат дали туморът на Иванчева се е увеличил, докато е в ареста от три месеца. 

Заради това заболяване, както и за да забременее инвитро, Иванчева поиска да бъде освободана от ареста. Съдът обаче отхвърли искането й на две инстанции. Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, обвиняема като съучастник, бяха настанени в болницата на затвора досега. 

Според поддръжниците на бившата кметица, които вярват в невинността ѝ, днес Иванчева е била окована като Ханибал Лектър (психиатърът човекоядец от романа "Мълчанието на агнетата" на Томас Харис).  

Те се заричат още днес да пуснат подписка до правосъдния министър Цецка Цачева за освобождаването на Иванчева и Петрова. Те настояват и за "независимо разследване срещу организираната престъпна група, която извърши срещу Деси и Биляна престъпление по набеждаване в искане и взимане на подкуп!", както Иванчева и поддръжниците й определят Специализираната прокуратура. 

Силно се надяваме туморът да не се е увеличил, но е възможно, като имаме предвид болките в главата ѝ, от които отдавна се оплаква", пише в съобщението в профила на Иванчева от Кърджилов, когото тя искаше да направи кмет на "Младост". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12696

8

Санд

02.08 2018 в 20:16

До Новак. Според мен е безкрайно логично. Ако не можеш да си пуснеш брада да те охраняват по-зорко. Представи си, че избяга. Как ще обясним, че и без брада не сме я намерили.

20699

7

Новак

02.08 2018 в 08:53

Това не е насочено лично към Иванчева - това е урок за всеки дръзнал да се опълчи на ГЕРБ. Тази акция е аналог на Белене и Скравена от времето на БКП. Всяка седмица от затвори и полицейски управления бягаха изпечени затворници като даже не могат и да ги заловят, но към една болна жена са приложени всякакви унизителни мерки. А тя даже не може да си пусне и брада ако избяга та родното МВР да не може да я познае. Рано или късно Бог връща за всяко зло - да му мислят драматурзите на тази постановка.

11866

6

кумчо вълчо

01.08 2018 в 17:13

До Санд:
ем то какъвто режисьора - такива са и изпълнителите, такива са и статистите. Боли ги макркуча, катерицата или там каквото имат за болене. Аз раздко съм виждал полицай да не жвака жвачка докато ковори с тебе.

12021

5

bls

01.08 2018 в 17:11

Без да се занимавам с наказателни дела, но в съда всички арестанти се движат така. Не виждам нещо специално ..

12696

4

Санд

01.08 2018 в 16:44

Вярно, голямо театро. Само режисзьорът трябваше да инструира полицайката да не жвака с дъвката докато охранява престъпник номер 1 на родината

11866

3

кумчо вълчо

01.08 2018 в 15:48

Еее, само дето не са ѝ сложили метлна топка за веригата като по анимационните филми. Аз до сега не се сещам в съвременната история на бъгария да е имало такова нещо. Там Барети, Брендовци, Братя разни ... си ходиха ей така като на банкет

нема такъв цирк!