Внесоха в съда делото на проф. Асена Стоименова - искът бе смекчен до административно наказание

Председателката на Българския фарматевтичен съюз бе обвинена във всяване на паника заради предупреждението за дефицит на лекарства през пандемията

OFFNews 17 юли 2020 в 11:12 3926 1

Прокуратурата е внесла в съда делото с обвинение срещу проф. Асена Стоименова, председател на Българския фармацевтичен съюз, с предложение за административно наказание, съобщи БНР.

Поради чистото ѝ съдебно минало търсенето на наказателна отговорност отпада, но продължава искането за налагане на административна санкция.

Припомняме, че в началото на април проф. Стоименова беше обвинена, че създава фалшива тревога сред населението след като в интервюта по БНТ и БНР предупреди, че са необходими мерки за преодоляване на дефицита от лекарства по време на пандемията. 

В края на април Софийският районен съд отмени мярката ѝ за неотклонение като прие, че определената гаранция от 20 хил. лв. не отговаря на законовите изисквания, а мярка за неотклонение изобщо не е необходима.

В защита на проф. Стоименова се обявиха Фармацевтичната група на Европейския съюз (PGEU), Международната федерация на фармацевтите (FIP), Българската асоциация на търговците на едро в България, Българската асоциация за развитие на паралелната търговия с лекарства, Асоциацията на европейските журналисти, Управителният съвет на БФС, както и почти всички Регионални фармацевтични колегии и други професионални и неправителствени организации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

1

Нострадамус

18.07 2020 в 20:27

Проф. Стоименова е отличен специалист фармацевт и ерудирана личност, което не се вписва в матрицата на Хунтата ГЕРБ. Тя застраши далаверата на фармацевтичната герберска Мафия, което е достатъчно условие да и бъде изфабрикувано досъдебно производство от властващото милиционерско кривосъдие, начело с бухалката на борисоф - каскето-тъпака.