Задържаха 35-годишен за опита за изнасилване на адвокатка в София

OFFNews 19 октомври 2018 в 15:06 5162 0

Задържаха 35-годишен мъж, опитал да изнасили адвокатка в София

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение и задържа за 72 часа нападателя, който опита да изнасили адвокатка в София

От държавното обвинение съобщават, че под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство, в хода на което към наказателна отговорност е привлечен Е. Костов, на 35 години, за това че на 18.10.2018 г., около 15.00 часа, в гр. София, бул. „Цар Борис III“ 212, в офис, използван за нуждите на адвокатска кантора, е направил опит да се съвкупи с лице от женски пол - В. Владова, като я принудил към това със сила – вкарал я в санитарното помещение, натиснал я към земята по главата, запушил ѝ устата и започнал да я души, след което ѝ нанесъл удари през лицето. Опитът е останал недовършен по независещи от дееца причини – пострадалата Владова оказала съпротива на Костов. Описаното представлява престъпление по чл. 152, ал. 1, т. 2, вр. чл. 18, ал. 1 НК.

Към момента Костов не е осъждан.

Предвид високата обществена опасност на деянието, наблюдаващият прокурор е постановил задържането на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 22.10.2018 г. - за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

След инцидента екип на телевизия Bulgaria ON AIR беше нападнат от клиенти на адвокатката. Близките - двама мъже, вероятно са били афектирани от случилото се по-рано с адвокатката и затова са проявили агресия към репортера и оператора, разказа по-рано днес пострадалият репортер Сергей Тодоров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови