Задържаха под стража участници в група за огнестрелни оръжия

OFFNews 05 юни 2020 в 15:00 2688 0

Специализираният наказателен съд взе мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на двамата привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за държане и разпространение на огнестрелни оръжия на територията на България.

Двамата бяха задържани на 2 юни в Добрич при специализирана полицейска операция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура в момент на продажба на 12 оръжия, в т.ч. автоматични.

Третият участник в групата се оказа извън страната. Той ще бъде издирван с Европейска заповед за арест.

В хода на разследването на няколко адреса в Добрич бе намерено и иззето голямо количество огнестрелни оръжия – над 20 пистолета със заличени фабрични номера, 50 пълнителя и 2000 боеприпаса за тях, картечни пистолети, автомати, заглушители, както и множество части и механизми за различни видове оръжия. Иззети бяха и 4500 лева и 400 евро, за които има данни, че са придобити от престъпна дейност.

Съдът прие, че е налице обосновано предположение обвинените да са извършили престъплението, както и че има опасност да манипулират доказателства и да извършат ново престъпление. 

Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да се обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови