Задържаха шефа на горското в Силистра с 4500 лв. подкуп

OFFnews 29 ноември 2018 в 14:10 2389 0

В късния следобед вчера, 28 ноември 2018 г., в служебния си кабинет е бил задържан директорът на Териториалното поделение „Държавно горско стопанство“ в Силистра инж. Георги М., след като поискал и приел дар в размер на 4600 лева, които не му се следват, за да не извърши действия по служба като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение. Парите са поискани и приети като „такса спокойствие“.

Деянието е извършено чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение, като директорът на Териториалното поделение „Държавно горско стопанство“ е искал по 500 лева на камион от концесионер, извършващ дърводобив в държавни гори.

Днес, 29 ноември 2018 г., Окръжната прокуратура в Силистра е повдигнала обвинение на Георги М. за престъпление по член 302, т. 1 и 2 във връзка с член 301, ал. 1 от Наказателния кодекс, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от право да заема определена длъжност и да упражнява определена професия по член 37, ал. 1, т. 6 и 7 от НК. С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Силистра обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда.

Провеждат се активни действия по разследването по досъдебното производство, което е под наблюдението на Окръжната прокуратура в Силистра. Те се извършват съвместно с органите на ОД „Полиция“ в МВР в града. След анализ на събраните доказателства наблюдаващият прокурор в Окръжната прокуратура в Силистра ще внесе искане в Силистренския окръжен съд за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Георги М.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови