Задържаните баща и син в Ихтиман късали пагони на полицай и го удряли в лицето

OFFNews 08 февруари 2018 в 13:13 17954 0

Задържаните баща и син в Ихтиман късали пагони на полицай и го удряли в лицето

Баща и син са задържаните за побоя над полицай на 6 февруари в Ихтиман. Двамата са късали пагоните от униформата на служител и са му нанесли удари по лицето.

Случаят е под наблюдението на Районната прокуратура в Ихтиман.

В хода на разследването и след проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално – следствени действия по несъмнен начин е установено, че двете лица са извършители на престъпленията.

Според прокуратурата младият мъж с инициали М.Д. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той оказал съпротива срещу полицейски служител, изпълнявал задълженията си по опазване на обществения ред. Агресивният мъж дърпал и скъсал униформата на младши автоконтрольор – полицейски служител при РУ Ихтиман, след което нанесъл удари в лицето му.

Престъплението, за което на мъжа е повдигнато обвинение, е за хулигански действия спрямо орган на власт. За това е предвидено наказание до пет години затвор. 

Бащата на нападателя с инициали В. Р. е обвинен за това, че по същото време, на ул. „Дунав” употребил сила спрямо полицейски служител при РУ Ихтиман. Той е обвинен за употреба на сила спрямо орган на властта, за да предотврати действията му.

По време на инцидента той дърпал полицая за униформата, скъсал пагоните и джоба ѝ и нанесъл удар в лицето на униформения. С действията си той целял да осуети извършването на полицейска проверка на сина му.

Двамата обвиняеми - В. Р. и М. Д., са задържани за срок до 72 часа с цел привеждането им пред Районен съд – Ихтиман за разглеждане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Работата по делото продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови