Заместник-министър Красимир Живков: Не съм задържан

Жандармерия и в екоинспекцията в Пловдив, проверяват и офиси на бизнесмените Бобокови

OFFNews 28 май 2020 в 13:39 7993 0

Не съм задържан, заяви заместник-министърът Красимир Живков, който излезе от сградата на Министерството на околната среда и водите, придружен от спецпрокурора Ангел Кънев и ескортиран от полицаи. 

Живков поясни, че оказва съдействие по разследването на аферата с вноса на отпадъци в България, съобщи БНТ. Той прекара близо 4 часа в сградата, в която спецпрокуратурата проверява документи и файлове и снема обяснения. 

Жандармерия влезе в сградата на РИОСВ в Пловдив. За справка е бил привикан и бившият директор на инспекцията Стефан Шилев. 

Предполага се, че акцията е свързана с тази в МОСВ. Жандармерия има и пред имотите на зам.-министъра на екологията Красимир Живков в Правец и Ботевград. 

Специализираната прокуратура проверява и офиси и жилища на бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови. Една от компаниите им има отношение към работата на Министерството на околната среда и водите. 

Спецакцията тече от сутринта в Русе, съобщи https://www.rusemedia.com/. Жандармерия е влязла в административната сграда на „Приста ойл“ на ул.“Борисова“, където се намира и почетното консулство на Украйна, и в къщата, собственост на бизнесмена Пламен Бобоков, която се намира на ул.“Хан Аспарух“. По първоначална информация са извършени претърсвания и изземвания, като от къщата са изнесени вещи и документи. И двата обекта се охраняват от екипи на жандармерията. 

Прокуратурата проверява и софийската централа на "Приста ойл" в квартал "Лозенец". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови