Заместник на Нено Димов разрешил внос на 25 хил. тона боклук от Италия

OFFNews 16 януари 2020 в 21:06 4394 1

Заместник на Нено Димов в Министерството на околната среда и водите е дал съгласие за трансграничен превоз на 25 хил. тона отпадъци от Италия до България.

Това става ясно от съобщение на прокуратурата. Зам.-министърът е бил оправомощен от оставения днес за постоянно в ареста Димов. 

Част от отпадъците са открити на площадка в Плевен преди Нова година - в бали с нарушена цялост на опаковката. Изяснено е, че за тази площадка дружеството, което я използва, не разполага със съоръжения за третиране на отпадъци, обектът не е водоснабден и електроснабден, няма назначени работници по трудов договор, уточняват от прокуратурата. 

Главният прокурор Иван Гешев е сезирал министъра на околната среда и водите по случая. 

Въз основа на разкритото конкретно нарушение, при издаването на решението за съгласие за трансграничен превоз, главния прокурор възложи на Върховната административна прокуратура да сезира министъра на околната среда и водите да извърши проверка и предприеме необходимите законосъобразни мерки. 

От прокуратурата не уточняват кой от тримата заместници на Нено Димов - Атанаска Николова, Красимир Живков и Николай Кънчев е подписал разрешението за отпадъците. От думите на адвокат Ина Лулчева, която защитава Нено Димов при гледането на мярката му за задържане, стана ясно, че Красимир Живков е ресорен за водите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11024

1

Комита

16.01 2020 в 21:45

А днес прокуратурата обяви, че започва проверка на неработещите мини. Роберто Савиано пише за въпросната дейност на Ндрангетата в „Красотата и адът“ - фирми на калабрийската мафия пълнят изоставени мини с токсични отпадъци от цяла Европа. Докато четях преди години се чудех как нашите отрепки още не са се сетили. Е, явно са се сетили, при това на ниво главна отрепка.

Не затвор, бесило за Боко и компания!!!