Започва проверка на всички социални домове в Пловдив

OFFNews 21 януари 2020 в 14:54 1471 0

Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев възложи на МВР в града и на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ да направят проверка на всички домове за настаняване на възрастни и деца с физически и умствени увреждания и заболявания на територията на 13 общини в Пловдивска област. Срокът на проверката е един месец.

Проверката е за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите и трябва да изясни спазват ли се нормативните изисквания при осъществяване на тази дейност, подавани ли са сигнали за нарушения и какви са били резултатите от извършваните проверки, както и състоянието на материалната база.

Проверката е на територията на общините - Пловдив, Първомай, Родопи, Марица, Хисар, Съединение, Стамболийски, Раковски, Перущица, Куклен, Кричим, Калояново и Брезово.

След приключването и ще бъде предоставена обобщена справка за всеки един от социални домове, като при установяване на данни за извършено престъпление от общ характер, прокуратурата ще вземе отношение.

Поводът за проверката на Районна прокуратура-Пловдив е постъпил доклад на наблюдаващия прокурор по образуваната на 20 януари 2020 г. след избухването на скандала с дома за възрастни с деменция.
Срокът на проверката е едномесечен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови