Запор веднага! Няма да има отсрочка за Трайчо Трайков - законът не давал

OFFNews 10 октомври 2018 в 12:18 6144 3

Снимка БНР

Пламен Георгиев

Няма да има отсрочка за налагането на запор върху имуществото на бившия енергиен министър, а сега общински съветник в СОС Трайчо Трайков.

Това стана ясно от думите на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) от Пламен Георгиев.

Пред БНР той заяви, че молбата на Трайков да получи отсрочка, за да представи документи, с които да докаже законността на доходите си, няма да бъде удовлетворена. Законът не позволява, изтъкна Георгиев.

Комисията обаче няма да откаже да ги приеме и извън определените в закона срокове, увери той.

Искането за запора дойде именно от КПКОНПИ. На 25 септември то бе удовлетворено от Софийския градски съд. Комисията твърди, че е открила несъответствие между доходите и имуществото на Трайков за 2,4 млн. лв. Твърдението бе посрещнато с недоумение от бившия министър. Той заяви, че не знае кои негови доходи Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество намира за незаконни и в какво точно го обвиняват.

На 25 септември СГС запорира половин апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на политика. Трайков имаше 14-дневен срок, за да докаже произхода на средствата си пред КПКОНПИ.

Днес председателят ѝ заяви, че комуникацията с бившия финансов министър Симеон Дянков вървяла "активно". След като разбрал от медиите, че го търсят, за да проверяват имуществото му, Дянков се свързал с инспекторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11519

2

d0ni

10.10 2018 в 15:21

да можете с такава желязна воля да се процедира и с доходите на пеевски и доган :-)

17439

1

мнение от IP

10.10 2018 в 12:34

Т.Т. - да се удари. ДП (10).