Здравко Ангелов разказва как му поискали подкупа за строеж в Пловдив

OFFNews 06 юни 2019 в 09:59 6216 1

Здравко Ангелов

„Посредници на кмета ми заявиха исканата сума. Един от тях е бизнесменът Иван Делевски, който беше, мисля, освободен под гаранция. Изпратих представител на надзорната ми фирма за обекта да види какъв е проблемът, защото на мен ми отказваха информация. Една от служителките каза на този представител, че съм щял да спечеля 390 000 евро, което за мен е абсолютна щуротия, но трябвало да приготвя нещо в замяна."

Това разказа в сутрешния блок на Нова телевизия Здравко Ангелов - предприемачът, който твърди, че задържаният кмет на Район "Северен" в Пловдив му е поискал подкуп. За. главният прокурор Иван Гешев вече сравни случая с този с кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева.

Здравко Ангелов подаде сигнал срещу кмета на район "Север" Ральо Ралев, който бе арестуван на 30 май и обвинен, че е поискал 60 000 лева.

По думите на Ангелов, Иван Делевски му донесъл договор, за какъвто не били говорили никога. В него липсвали основни неща. Сумата 60 000 в този документ била определена като капаро. Тя била точно 20% от строежа на халето.

„Ще излязат много подробности и ще видите точно каква е схемата. Единият вариант беше под формата на договор, а другият – да се оставят парите в чейндж бюро. Така се вземат обменени, без да са белязани. Така се изчистват”, каза още Ангелов.

„Ти ли си най-умният в махалата? - ми каза кметът, когато ме прие за първи път. Не съм виждал такова поведение. Прекъсваше ме през цялото време. Каза, че е безсмислено да съм се консултирал с архитектите, понеже кметството го управлява той. Къде бил той в цялата схема? Облегна се на столчето и отново с няколко жеста ми намекна, че „кметството е негово”", разказа още Ангелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

06.06 2019 в 11:32

Гешефткото и Ангеловия?? Дали прочетоха мотивите на съда??
"B дeлoтo cpeщy ĸмeтицитe нa „Mлaдocт“ Дecиcлaвa Ивaнчeвa и Билянa Πeтpoвa e имaлo пpoвoĸaция ĸъм пoдĸyп. Πpoвoĸaтop e бил cтpoитeлният пpeдпpиeмaч Aлeĸcaндъp Baĸлин, пoдaл cигнaлa cpeщy тяx. Teзи мy дeйcтвия oбaчe нe ca пoвлияли нa cпpaвeдливocттa нa пpoцeca и нa пpиcъдитe и нe мoжe дa ce тъpcи oтгoвopнocт oт Baĸлин зa тяx – пpoвoĸaциятa e билa пocт фaĸтyм и пacивнa. Cиpeч, нecъщecтвeнa."

Щото и тук да се чуди човек.. Бъркат се за пари с три-четири нули..
Вместо със 100-150 лева да си търсят правдата и ПРАВАТА в Административния съд..