Жената до Васил Божков отива в ареста. Съдът смята, че може да повлияе на свидетелите

OFFNews 27 февруари 2020 в 16:14 6114 3

Елена Динева, жената до хазартния бос Васил Божков, остава за постоянно в ареста, постанови Апелативният специализиран съд.

Преди дни тя бе пусната под огромната гаранция от 1.5 млн. лв., но днес апелативният спецсъд реши, че сега е най-добре да остане с мярка за неотклонение "задържане под стража". Причината е, че може да повлияе на свидетелите, а освен това имало достатъчно доказателства за обосновано предположение, че Динева е част от организираната престъпна група.

По време на съдебното заседание стана ясно, че Елена Динева има огромно влияние върху Божков - например повлияла му е за покупката на бившата Телефонна палата. Това обявил по време на разпита си свидетел по делото срещу собственика на Нове холдинг и още 7 обвиняеми, съобщи прокурор Тихомир Стоев.

"Елена Динева не е обикновена домакиня, тя е партньор на Васил Божков не само в живота, но и в
бизнеса", посочи Стоев. И настоя тя да бъде върната в ареста. Адвокатите й Трендафил Трендафилов и Людмил Рангелов пък поискаха на клиентката им да не бъде определяна никаква мярка или гаранцията да бъде намалена.

"От 28 януари жената е в условията на квази домашен арест. Жилището й се претърсва непрекъснато и се извършват изземвания", посочи адвокат Трендафилов. По делото имало информация за банкови сметки, но не и какво съдържат те.

"Кой здрав разум би казал: "тя знае за такива тежки притеснения, като убийства и изнасилвания" и ако има такова влияние върху мъжа си, няма да му повлияе", възмути се адвокат Людмил Рангелов. 

"Моите интереси са изцяло в културата, имам приятели писатели, спортисти. Не съм се занимавала никога с лотарията", каза Динева пред съда. И допълни, че е завършила икономика, след това ВИАС, занимавала се е с реклама и маркетинг в началото на кариерата си, но никога не и с лотарийните игри.

"Днес разбрах, че съм обществено опасна, защото съм се ползвала с авторитет и доверие, но това може само да ме ласкае", допълни тя.

Преди делото Динева помоли да прочете някои от разпитите на свидетелите. Тя обясни пред съда, че единият от тях е градинар, другата е хигиенистка в кухнята, имало и три рецепционистки от офиса на ул. "Московска", които даже не познавала.

Елена Динева съобщи, че не е виждала повече от 3 г. разпитания за пореден път Цветомир Найденов, който е основен свидетел по делото. По повод на неговия разпит тя каза, че много мръсно и гнусно я е квалифицирал като човек.

С Божков били женени от много дълго време и влиянието можело да е и уважение. Двамата нямали навика да коментират бизнес теми. "Гнус ме е и да коментирам твърдението, че едва ли не съм знаела за някакви изнасилвания", обяви тя. Това, което видяла, излизало извън всякакви граници и било чисти доноси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

2

aviatora

27.02 2020 в 17:25

Палнят хазната с откупи по мерики за неотклонение!!! Това е най-новата индустрия в държавата.

7800

1

Брок

27.02 2020 в 16:53

Е нема такава държава - мутренско насрана...

А девойката е направила голяма грешка като се е прибрала в БГ кочината.

Разпитания за пореден път Цветомир Найденов основен свидетел по делото - те той кога ще е в панделата???

Или той всичко на ЕФБЕТ си е плащал редовно???

Поредния циничен фарс на поръчковия "Българския съд" :(