Жертвите от взрива във Варна още не са идентифицирани

OFFNews 14 януари 2020 в 09:59 1712 0

Снимка БГНЕС

Все още не е изяснена самоличността на двете жертви на взрива в жилищен блок във Варна.

Тежкият инцидент стана в ранните сутрешни часове на 13-и януари.

Предполага се, че едната жертва е жена, живяла в съседния на взривения апартамент. Засега няма доказателства коя е втората жертва. Не е изключено това да е 66-годишният Веселин Димитров, живял в апартамента и обявен за издирване. Тялото е намерено именно в неговото жилище. Съседи са споделили, че до късно вечерта на 12 януари той е изнасял багажа си от апартамента. Това се наложило, след като жената, с която съжителствал на семейни начала, издействала ограничителна заповед заради домашно насилие и той е бил принуден да напусне. Мъжът е бивш военен и бивш полицай, уволнен от Криминална полиция през 1995 г. за корупция.

Разследващите все още нямат категоричен отговор какво е причинило експлозията, която разруши три апартамента в блока на улица "Владислав Варненчик". "Няма данни в жилището и в жилищните помещения да са били съхранявани взривни вещества и оръжейни боеприпаси", обяви окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

Жената, с която Димитров е живеел, е настанена в кризисен център. Тя е споделила за многократни актове на насилие от негова страна. Той обаче не е заплашвал да запали апартамента.

Едно от семействата с разрушен дом е потърсило съдействие от общината и е настанено в общинско жилище.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови