Живко, който ритна баба на спирка в Бургас: Гледаше ме лошо

Районният съд в Бургас го остави за постоянно в ареста

OFFNews - Бургас 20 май 2017 в 16:56 22976 2

Живко Кючуков

Реплика и „лош поглед“ на 72-годишната Виолета отключила агресията в Живко Кючуков, който на 9 май я нападна посред бял ден, на автобусна спирка в Бургас. След ритника, който й нанася, жената пада на земята, а последиците са счупена тазобедрена става. Районният съд в Бургас днес наложи на Кючуков постоянен арест.

Адвокатът на Живко, Благой Потеров, поясни, че клиентът му не трябва да бъде съден, а лекуван. Според изготвената съдебно – психиатрична експертиза, Кючуков, който е с шизофрения, в момента на действията си е бил вменяем. Реплика, която пострадалата Виолета отправила към друга жена на спирката, била провокирала Живко да изрита възрастната бургазлийка. Отделно, жената го „гледала лошо“.

Пред магистратите, Живко заяви, че бил „човек“, но, все пак, съжалявал за постъпката си:

И аз съм човек, и аз искам вкъщи“, каза пред Районния съд Кючуков.

Живко добави, че си пиел хапчетата „за сън“, но се бил обидил на жената, която изритал.

Адвокатът му поиска нова, тройна психиатрична експертиза и лечение за неговия клиент. Според него, Живко не е съзнавал какво точно извършва.

На Живко Кючуков е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Въпреки че престъплението е извършено на 9 май, той е бил задържан, направил е пълни самопризнания, след което – освободен и наново арестуван във вчерашния ден. Едва на 20 май Районната прокуратура в Бургас поиска постоянен арест за побойника, след медийния шум по темата.

Днес Районният съд постанови постоянен арест за Живко Кючуков. Според магистратите, има опасност той да се укрие, както и да извърши ново престъпление. Решението може да бъде обжалвано пред Окръжния съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11749

4

либеро

20.05 2017 в 22:08

В Ловешкия ще го оправят

16193

2

SC

20.05 2017 в 18:59

Лëночка, този никога няма да се бие за славна Русия. Той лично е заявил, че се подчинява единствено на извънземните, които говорят в главата му.