Звеното за антикорупция обвинява следовател - гръмнал хладилника на съседа от балкона

OFFNews 04 април 2017 в 15:56 3792 5

Звеното за антикорупция обвинява следовател - гръмнал от терасата хладилника на съседа

Специализираното звено "Антикорупция" при Софийската градска прокуратура (СГП) повдигна обвинения на следовател за това, че е прострелял дограмата и хладилника на съседа си. 

Следователят от следствения отдел на СГП Драгомир Енчев е обвинен за това, че на 30 април 2016 година стрелял с пистолета си „CZ 75В“ с калибър 9 х 19 от терасата си. В резултат куршумът проникнал през дограмата на кухненско помещение на апартамента на съседния апартамент и попаднал във вратата на хладилника в кухнята на съседите му.

Съгласно чл. 59 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия лицата, притежаващи разрешение за държане на огнестрелни оръжия са длъжни да ги опазват от кражби, изгубване и достъп на други лица и да предприемат мерки за недопускане на злополуки, уточняват от антикорупционното звено.

За щастие при инцидента няма пострадали, а само нанесени щети по дограмата и вратата на хладилника на съседа. 

От заключението на балистично-трасологично-ситуационната експертиза е установено че изстрелът е произведен от една от терасите на жилището на следователя. На практика, тази експертиза дава необходимата насока относно автора на престъплението, тъй като в началото разследващите са разполагали само с проектил, иззет от врата на хладилника в кухнята. Балистичната експертиза доказва, че проектилът е изстрелян от законно притежавания пистолет на следователя, се казва в съобщение на прокуратурата.

Драгомир Енчев е с мярка за неотклонение „Подписка“.

Разследването продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15256

5

mendi

04.04 2017 в 16:24

Е няма корупция ама комисията трябва да осъди някой от кумова срама!
Иначе светкавично прависъдие - "инцидента" се случил преди година, всички доказателства са налични ама чак сега сколасали да му повдигнат обвинение...

13780

2

Перко

04.04 2017 в 16:13

Я с какви важни неща се занимават от "Антикорупция". Сигурно яйцата в хладилника са се счупили

21272

1

Гароне

04.04 2017 в 16:10

Жалка история наистина, но къде видяхте корупция.