19-годишната Андрееску шокира Серина на финала на US Open

OFFNEWS 08 септември 2019 в 01:45 3741 0

19-годишната дебютантка Бианка Андрееску спечели титлата на US Open, след като на финала победи Серина Уилямс с 6:3, 7:5. Така канадската тенисистка от румънски произход остави за втора поредна година Уилямс в подножието на върха. Преди година Серина загуби на финала от Наоми Осака, докато Андрееску дори не успява да премине квалификациите.

Още с излизането си на корта тийнейджърката взе инициативата срещу 37-годишната си съперничка, която показа голяма несигурност на сервис и в крайна загуби първия сет. Във втория проблемите на Серина продължиха и тя губеше с 1:5, когато най-сетне успя да намери своята игра.

Тя изравни за 5:5 и в този момент психологическото предимство изглеждаше на страната на 37-годишната Серина Уилямс, но Андрееску съумя да спре серията на съперничката си от поредни геймове, а при 5:6 и 15:40 американката трябваше да спасява нови два мачбола.

С убийствен сервис по-малката от сестрите Уилямс отрази първия, но след това канадката отговори с не по-малко смразяващ ретур и двубоят приключи със спечелването на първата в кариерата на тийнейджърката титла от “Големия шлем” в първия й мейджър финал.

“Много е трудно да намеря думи да изразя какво чувствам. Тази година се сбъдна една моя мечта - да бъда на една арена с истинска легенда в нашия спорт като Серина. Не ми беше никак лесно, опитвах се да се подготвя като за всеки друг мач, да мисля за това, което аз правя, а не върху това, което тя прави. Във втория сет публиката определено беше проблем за мен, защото искаше Серина да се върне в мача и да спечели.

Тя започна да сервира все по-добре, но съм доволна от начина, по който заиграх в края. В последните 12 месеца страдах от контузии, но сега направих подготовка с моя отбор. Вярвам в себе си и продължавам напред. Благодаря на родителите си за всичко, което са сторили за мен. Едва на 19 съм, пътешествието ми няма как да е било дълго. Благодаря ви и продължаваме заедно напред”, каза щастливата шампионка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови