ATP отстрани палав съдия по тенис

OFFNews 01 октомври 2019 в 12:23 4260 1

Италианският съдия по тенис Джанлука Москарела беше отстранен от работа в турнирите под егидата на АТР заради палавото си поведение на корта. Реферът, който има златна значка, означаваща, че е от най-висока категория, привлече вниманието върху себе си с освободено поведение през миналата седмица.

Инцидентите с него са станали на турнира от сериите Чаланджър във Флоренция. В мача между Педро Соуза и Енрико Дела Вале той си позволил да поощрява един от тенисистите.

"Хайде, удряй по-силно топката и го приключвай. Много е горещо, стар човек съм", казал Москарела на Соуза, който обаче в крайна сметка загубил въпреки поощренията му.

Поведението му е неприемливо и в историята на АТР има и други случаи на отстранени съдии за окуражаване на участници.

В същия мач Москарела има и друго провинение. Той отправил комплименти към едно от момичетата, които носят топките.

"Ти си много секси. Направо си фантастична. Горещо ли ти е?", били думите му към тийнейджърката. В този случай той може и да не бъде преследван от закона в Италия, тъй като в страната такива волности не се преследват, ако момичето е над 14 години.

Проблемите му с АТР обаче ще са големи, тъй като преди няколко години към него е имало оплакване от него от пълнолетна служителка на асоциацията в Гщаад. Той я повикал в кабинета си и предложил да правят секс. Тя отказала, а той я обвинил, че го е провокирала с големите си гърди и стегнати задни части.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews