Агаси: Все още не сме видели най-доброто от играта на Григор

OFFNews
22 февруари 2019 в 10:07 | 1200 |1

Легендата в мъжкия тенис Андре Агаси коментира сравненията между Григор Димитров и Роджър Федерер. Американецът смята, че играта на Гришо тепърва ще се развива. 

"За всеки би било трудно да го сравняват с Федерер. Може би той е послужил като модел за изграждането на стила му, но Фед използва много повече китката си, а Григор удря по-плоско.

Вярвам, че не сме видели най-доброто от неговата игра. Записа някои чудесни резултати, но все още ми се струва, че не е изградил нужната основа, която да го води в правилната посока не само в тениса, но и в цялостния му ежедневен подход.

Григор се поставя под голямо напрежение всеки ден заради своите очаквания към себе си. Това е нож с две остриета. Това, което умее с топката, е забележително.

Ако говорим за физическото му състояние, то той е впечатляващ колкото и Новак Джокович. Новак обаче е изключително опасен дори и в защита - от двете страни на корта.

Това прави разликата. Най-доброто от Григор предстои, що се отнася до движението по корта и разнообразието в играта," каза Агаси пред изданието "Timesofindia".

Препоръчани материали
XR4

Рейтинг : 2314

22.02 2019 в 10:46 1
+ 0
- 0
Да! В него дреме гений, но с всеки ден дреме все по дълбоко...