Александър Лазаров: В даден момент дори вече не знаех колко е часът

OFFNews 04 януари 2020 в 15:49 3264 0

Младият тенисист Александър Лазаров, който вчера се превърна в герой за България, заедно с Григор Димитров, е на седмото небе от щастие след победата над Великобритания в при двойките в новия тенис трунир ATP Cup.

Нашите момчета показаха страхотна воля и се наложиха над опитните Джейми Мъри и Джо Солсбъри в спираща дъха битка на корта. Лазаров даде интервю за официалния сайт на ATP и разкри, че в даден момент от срещата дори е загубил представа за времето.

"Първите ми мисли за мача бяха, че трябва просто да изляза и да не стана за срам, да не поставя Григор в лоша позиция под прожекторите. Това бе намерението ми. Не мислех, че можем да победим.

Опитах се да съм колкото се може по-спокоен, защото знаех, че ако им дам много шансове, те ще ги използват. Просто бях фокусиран върху това да ударя топката, независимо какво ще се случи след това. Тези момчета са на топ ниво, а Джейми дори е печелил титли от Големия шлем. Гледал съм ги по телевизията, да играя срещу тях е просто невероятно, какво остава пък да ги победя. Ще приема това като резултат от усърдната работа, която съм полагал. Тя се отплаща.

Беше лудост. В даден момент дори вече не знаех колко е часът. Благодаря на всички хора, които останаха толкова късно, защото не е лесно цял ден да си на трибуните, да гледаш и да подкрепяш. Наистина беше невероятно.

Изгубих бройката на поздравленията след мача. Хората в родината ни ни дадоха голяма подкрепа и е страхотно да видим как се подобряваме и просто се забавляваме. Работата не е свършена, все още имаме няколко мача. Ще опитаме да дадем най-доброто от себе си и се надяваме утре да се представим добре и отново да победим.

Поуката от историята е просто никога да не се предаваш и да играеш до последната точка. Това е всичко, което искам да знаят хората, защото нямаше да бъде възможно, ако не се бяхме борили до края", каза Лазаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови