Американец е първото препятствие на Григор Димитров в Пекин

OFFNews 29 септември 2018 в 11:27 1867 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще започне участието си на турнира от сериите ATP 500 в Пекин срещу 48-ия в световната ранглиста американец Райън Харисън.

Надпреварата стартира от утре и ще се играе до края на следващата седмица. Хасковлията и неговия противник имат пет мача до момента помежду си и общата статистика е 4-1 победи за Гришо.

Димитров се намира в долната половина на схемата на China Open и ако започне с успех, във втори кръг със сигурност ще играе с квалификант, а потенциален 1/4-финален съперник му е Кайл Едлъмд, с когото си партнира на Laver Cup и станаха шампиони преди седмица с Отбора на Европа.

В горната половина, топ поставеният Хуан Мартин дел Потро потегля срещу Алберт Рамос Виньолас, а още във втори кръг дебне или Сам Куери, или Карен Хачанов. Борна Чорич е потенциален 1/4-финален съперник на Кулата от Тандил.

Родният тенисист е трети при поставените. Известно е, че Рафаел Надал и Анди Мъри се оттеглиха от участие в турнира и надпреварата така ще има нов шампион, след като Матадора няма да защитава спечелената през миналата година титла.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови