Американка изпоти Симона Халеп в Мелбърн

OFFNews 21 януари 2020 в 16:29 2215 0

Бившата светoвна номер 1 в женския тенис Симона Халеп се класира за втория кръг на турнира от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия.

Финалистката от 2018 година се размина на косъм от това да загуби първия сет срещу Дженифър Брейди, но все пак надделя над американката със 7:6 (5), 6:1.

Мачът продължи 1 час и 36 минути. 28-годишната Халеп завърши с два аса, не направи двойни грешки и реализира пет пробива.

Румънката бе колеблива в началото на първия сет и допусна да бъде пробита. След поредица от спечелени сервирания, Симона стигна до брейк над Брейди, за да изравни резултата след осем изиграни гейма.

Американката измъкна труден 11 гейм при сервис на Халеп, за да поведе с 6-5. Американката пропусна възможността да спечели сервирането си, а с това и сета, позволявайки на Халеп да изравни и да вкара играта в тайбрек, където тя се наложи с 7:5.

Румънката започна отлично втория сет, записа три пробива, спечели подаванията и не срещна проблеми до края на срещата.

Следващата съперничка на Халеп в Мелбърн ще бъде японката Мисаки Дой, която победи Хариет Дарт с 2:6, 6:4, 7:6 (6).

Елина Свитолина също намери място във втората фаза на турнира. Тя надигра 315-ата в света Кейти Бултер от Великобритания с 6:4, 7:5. Петата поставена украинка измъкна победата за 81 минути.

Тя започна спокойно мача и затвори първия сет след 6:4, при сервис на Бултер. Вторият сет не започна толкова добре за нея и тя загуби първите два гейма. След това обаче успя да се върне в мача и да го приключи след 7:5.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови