Американска тенисистка съди световните организации заради допинг тестовете с игли

OFFNews 10 април 2018 в 11:04 8098 0

Снимка Twitter: AusOpen

Тенисистката Медисън Бренгъл е завела дело срещу WTA и ITF за неимуществени вреди и "физичски и емоционални последици". Американката твърди, че те са причинени от антидопинговите кръвни тестове, които се взимат чрез игла във вената.

"Тя не оспорва, че трябва да има антидопингова програма. Не оспорва, че играчите трябва да бъдат налични за извършване на тестове. Но счита, че това трябва да се случва по подходящ начин", твърди адвокатът на световната №83 Питър Гинсбърг.

"Тестовете трябва да се извършват по начин, който отчита интересите не само на онези, които администрират тениса, но и на тези, които го практикуват. Това е система, тотално доминирана от властите, без никакво участие или вземане предвид на мнението на играчите", добавя адвокатът на американката.

В делото се посочва още, че обвиняемите официални лица от ITF, WTA и шведската компания, която администрира кръвните тестове, са знаели и са пренебрегнали факта, че Бренгъл "страда от рядко медицинско диагностицирано физическо състояние, което води до временни и постоянни физически наранявания, емоционална травма и болка и страдания от поставянето на игла във вената ѝ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови