Анди Мъри: Искам пак да играя, но не знам дали е възможно

OFFNews 06 март 2019 в 15:06 1388 0

Бившият световен номер 1 в мъжкия тенис Анди Мъри е обнадежден, че един ден ще успее да възобнови кариерата си. В края на януари британецът претърпя операция на хълбока. Сега рехабилитация дава желаните резултати и има светлина в тунела за евентуално негово завръщане на корта.

По-рано през годината шотландецът обяви, че има намерение да прекрати кариерата си след трурнира от Големия шлем "Уимбълдън", ако изобщо успее да се възстанови за него.

По всичко обаче изглежда, че плановете на Анди могат да се променят и той да отложи окончателното си оттегляне от корта, стига да е здрав и да не усеща болка.

"Моето желание е да продължа да играя. Казах го и в Австралия. Въпросът е, че не знам дали това ще бъде възможно да се случи. Със сигурност сега съм много по-щастлив, отколкото бях в последните 12 месеца след първоначалната операция на хълбока.

Сега вече не изпитвам болка, а това не ми се беше случвало дълго време. Рехабилитацията е бавна, но дава много добри резултати. Просто трябва да бъда търпелив и да видя как ще се развият нещата, но ако е възможно, със сигурност ще искам да се върна на корта.

Конкретната първа цел е "Уимбълдън" в началото на лятото. Искам да съм там. Но шансовете за това са под 50 процента, тъй като не съм в достатъчно добро състояние да тренирам и не мога да вляза в подготовка скоро. Истината е, че рехабилитацията върви добре, но и доста бавно", каза Мъри пред "BBC".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови