Андре Агаси сравни Григор Димитров с двигател на Ferrari

OFFNews 19 януари 2019 в 15:58 4900 0

Андре Агаси

Когато имаш двигател на "Ферари", трябва да знаеш как да го използваш. Моята задача е да му помогна да използва по-добре уменията си, казва легендата в тениса Андре Агаси за Григор Димитров, към чийто екип се присъедини наскоро, в интервю за коментарното студио "Гейм, Шет и Матс", излъчено вчера по "Евроспорт".

Вчера българинът спечели третия си мач от Откритото първенство на Австралия и се класира за 1/8-финал, който е в утрешната програма на турнира от Големия шлем.

След двубоя си Григор бе поканен в студиото за разговор с Матс Виландер и Барбара Шет, пред които изгледа коментара на Агаси и сподели, че той наистина го прави по-добър човек, че се радва, че нещата между него и Новак Джокович "не се получиха", защото това е дало възможност Агаси да се присъедини към неговия екип.

"Желанието ми е да продължавам да се уча, все още трябва да бъдат свършени много неща. Винаги се опитвам да спазвам ежедневната си рутина, но и да подобрявам. Доволен съм от начина, по който сервирах", коментира Григор вчерашния мач.

Той сподели, че за него Агаси е "невероятно специална личност". "Когато бях малко дете, за мен той беше символ на подражание, както и неговият треньор Гил".

А как Агаси е бил привлечен? Разговаряхме с Дани (Валверду - треньорът на Григор - бел. ред.) и изведнъж ни дойде тази идея: "Защо да не се свържем с Андре?".

Българинът признава, че миналата година е имало "период, в който прекалявах с тренировките. С Дани намерихме начин да тренираме по-умно, а не повече".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови