Аржентина и Сърбия също продължават напред в ATP Cup

OFFNews 08 януари 2020 в 15:02 1738 0

Снимка Facebook: ATP Cup

Аржентина се присъедини към 1/4-финалистите в турнира ATP Cup, след като вече на практика успя да победи Хърватия с оглед на аванса от 2:0 победи.

До там се стигна след победата на Диего Шварцман над Борна Чорич с 6:2, 6:2, а в другия мач Гуидо Пея се наложи над Марин Чилич със 7:6(1), 6:3.

По този начин южноамериканците спечелиха първото място в Група Е на надпреварата. В битката за място на 1/2-финалите Шварцман и компания ще имат тежката задача да се изправят срещу Русия на Карен Хачанов и Даниил Медведев.

При победа в двойките обаче Хърватия може да се класира също напред като един от най-добрите втори отбори от групите.

По-рано днес Сърбия оглави своята Група A след третата си победа и също се класира за финалите в Сидни. Суперзвездата Новак Джокович и компания надиграха Чили с 2:1. Преди това западната ни съседка се справи с Франция (2:1) и ЮАР (3:0).

Душан Лайович изведе Сърбия напред след първия мач - 6:2, 7:6(3) срещу Николас Хари. Още по-категоричен след него беше Джокович, който надигра с 6:3, 6:3 Кристиан Гарин след 72 минути на корта.

Припомняме, че вчера България не успя да се класира за 1/4-финалите на ATP Cup, въпреки поредната геройска битка на нашите момчета.

Григор Димитров и Александър Лазаров загубиха от Сандер Жил и Йоран Влиеген с 6:3, 4:6, 7-10. Така с резултат 1:2 "трикольорите" отстъпиха от Белгия и останаха на трето място в класирането в Група С.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови