Аржентинец спря Григор Димитров в Лос Кабос

OFFNews 01 август 2019 в 07:55 2382 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не успя да постигне втора поредна победа на турнира в Лос Кабос, Мексико.

В среща от втория кръг на надпреварата от АТР 250 първата ни ракета загуби с 4:6, 2:6 от поставения под номер 2 в основната схема аржентинец Гуидо Пея за малко повече от час игра.

Подобно на вчерашния си мач срещу американеца Стийв Джонсън, Григор допусна твърде много грешки. Разликата беше, че днес срещу него имаше далеч по-сериозен и опитен съперник, който се възползва от "подаръците".

Това беше общо трети двубой между Димитров и Пея, а балансът вече е в полза на аржентинеца - 2:1 победи. Предишната им среща беше в Индиън Уелс през 2017 година, когато Пея се наложи с 6:3, 7:6(4), а през 2015-а Григор спечели със 7:6(1), 6:4 във Вашингтон.

През другата седмица Григор ще участва в основната схема на Мастърс надпреварата в Монреал.

Това става възможно, след като Пабло Куевас се оттегли. Турнирът от сериите ATP 1000 е от 5 август, а Григор бе първа резерва заради ниския си ранкинг в момента. Преди година на този Мастърс, само че тогава игран в Торонто, Гришо достигна четвъртфинал.

Така влизането му сега в схемата ще означава, че ще има възможност да защити поне част или всички 180 т. за ранглистата, които спечели през 2018-а.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови