България постигна втора победа на ATP Cup

OFFNEWS 05 януари 2020 в 05:24 9598 0

България записа втора победа на турнира ATP Cup в Сидни. След успеха с 2-1 победи над Великобритания на старта, тази нощ тенисистите ни постигнаха успех и над Молдова, като изходът на мача се реши още след двата сингъла. Най-напред втората ни ракета Димитър Кузманов успя да преодолее Александър Козбинов след 6:1, 7:5, като можеше да приключи срещата и по-рано, но пропусна три мачбола.

Във втория сингъл лидерът на тима ни и играещ капитан Григор Димитров не срещна никакви проблеми срещу първата ракета на Молдова Раду Албот и подпечата вторият успех на България в група C на ATP Cup. Най-добрият ни тенисист надигра съперника с 6:2, 6:3, без да се оказва в догонваща позиция в нито един момент. Така мачът на двойки се оказа чиста формалност за крайния изход. В крайна сметка тандемът Григор Димитров/Александър Лазаров допусна загуба от Раду Албот и Александър Козбинов с 4:6, 6:7 (4). Българският тандем със сигурност ще съжалява за пропуснатите възможности във втората част, когато Молдова на три пъти се измъкваше в решаваща точка, спасявайки общо четири брейкбола, един от които със силата на сетбол.

В третия си мач от групата тенисисистите ни излизат срещу Белгия във вторник.

“Изглежда много лесно, когато се гледа отстрани. На корта не е така – напрежението е огромно. Това е различна надпревара – да играеш за страната си е много специално. Не играеш само за себе си, а за страната си, за всички хора, които са тук и ме гледат, както и за тези, които са пред телевизора и гледат. Невероятно напрежение. Радвам се, че успях да издържа до края. Сервирах за мача, имах три мачбола. Така е в живота, така е и в тениса – нищо не идва лесно, трябва да се бориш за него”, каза Кузманов, за когото това беше първи успех на ниво АТР в кариерата.

"Толкова много българи има в Австралия, че няма как да не върви отлично. Много е лесно да се отпуснеш и да играеш в тази отборна надпревара. Когато ми липсва енергия, съотборниците ми я дават. Благодарим за подкрепата, всичко се получава засега. Те ме вдъхновяват, забавляваме се заедно, наслаждаваме се на тениса, но и го остаявяме настрана понякога. Обядваме заедно, вечеряме заедно, шегуваме се... Всеки показва чудесна дисциплина, винаги може да се желае повече, но засега се справяме много добре.

Всяка мечта започва с вяра, щом сме тук, вярваме. Когато осъзнах, че класирах страната за подобна надпревара, не знаехме с кого ще играем. Знаехме, че ще трябва да се борим срещу много силни опоненти. Най-важното е да сме здрави и постоянни и ще видим какво ще се случи", каза от своя страна Димитров след втората си победа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови