Българките приключиха участието си на Откритото на Австралия

OFFNEWS 17 януари 2020 в 07:48 1750 0

Българското участие при дамите на Откритото първенство на Австралия приключи тази сутрин. Последната ни представителка в квалификациите Изабелла Шиникова отстъпи на шестата поставена в пресявките Наталия Вихлянцева след 2:6, 3:6.

Втората ни ракета водеше с пробив във втората част, но допусна шест брейка и напусна надпреварата.

Изабелла все пак успя да запише победа в квалификациите, надигравайки в първия кръг 18-годишната полска надежда Мая Швалинска с 6:0, 7:5 за малко повече от час и добави 20 точки за ранглистата.

Ден по-рано също във втори кръг на квалификациите отпадна и Виктория Томова. Елица Костова не успя да запише победа и приключи още на старта.

Така Григор Димитров остава единственият ни представител в Мелбърн. Българинът сподели в интервю вчера, че преди турнири от Големия шлем спира да влиза в социалните мрежи, за да остане концентриран. Той потвърди, че е разбрал какъв хит е станал разговорът му с Мария Шарапова по повод облеклото му.

По време на мача му с Борна Чорич рускинята, която е бивша приятелка на Григор, беше заела място в коментаторската кабина. Българинът се приближи и й каза “Помня, че обичаш жълтото”, а тя отговори

“Всъщност, не”. “Хората се променят”, изстреля в отговор звездата ни.

“Тя е страхотна и се забавлявахме. Наистина очаквах, че е харесала жълтите ми шорти, но и така е ОК”, коментира Григор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови