Безпощаден Надал прегази Тийм и спечели титла номер 11 в Париж (видео)

OFFNews 10 юни 2018 в 18:56 6282 0

Снимка Facebook: Rafa Nadal

Световният номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал спечели 11-ата си титла в турнира от Големия шлем "Ролан Гарос", след като на финала победи Доминик Тийм с 6:4, 6:3, 6:2.

В процеса на играта Матадора успя да пробие бекхенда на противника си и това бе ключово за победата. Осмият в света пък не съумя да запази концентрацията си през целия мач и това му коства скъпо.

Първият сет бе решаващ за изхода на срещата. Надал поведе с 2:0, но Тийм веднага върна пробива. В първите шест гейма до 3:3 двамата играха общо 40 минути на високо ниво. При 5:4 Надал принуди Тийм да сервира за оставане в сета и той се пречупи като направи четири непредизвикани грешки.

Испанецът го наказа и веднага след почивката като се откъсна със солиден аванс от 3:0, който материализира за 6:3. В третия сет сценарият бе познат, независимо че Рафа поиска и намеса на физиотерапевт заради проблеми със средния пръст на лявата ръка. Надал веднага проби за 2:1 и до края бе безкомпромисен, въпреки че в трите сета не направи нито един ас.

Така Матадора е абсолютен рекордьор по брой титли от даден турнир в Големия шлем сред мъжете. След него се нарежда Роджър Федерер със своите осем успеха на Уимбълдън.

Общо в кариерата на Надал това е неговата 17-а титла от топ 4 турнирите и по този показател единствено Федерер е пред него със завоюваните 20. Освен всичко Надал се изравни със своите 11 титли с Маргарет Корт, която е единствената друга състезателка, която има подобен брой отличия от един турнир от шлема. Тя е реализирала това на Откритото първенство на Австралия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови