Бианка Андрееску: Винаги съм искала да играя срещу Серина точно преди да се оттегли

OFFNews 06 септември 2019 в 15:54 1841 0

Бианка Андрееску не скри радостта си, след като успя да се класира за първи път в кариерата си на финал в турнир от Големия шлем.

Канадката победи Белинда Бенчич със 7:6(3), 7:5 на полуфиналите на US Open и сега жадува за мечтания триумф в надпреварата.

В спор за титлата в Ню Йорд Андрееску ще се изправи срещу Серина Уилямс. Двете до момента са се изправяли една срещу друга на корта, след като се срещнаха на финала в Торонто, но тогава американката се отказа по средата на първия сет заради контузия.

"Винаги съм мечтала за този момент още откакто бях малко дете. Не мисмя, че много хора вярват, че това ще стане реалност. Просто продължавах да вярвам в себе си.

Мисля, че моментът, в който реализирах последната точка в мача с Бенчич, беше истински шок. В същото време се борих много здраво за нея и наистина вярвам, че заслужавам да бъда на финала.

Спомням си, че винаги казвах на екипа ми как искам да играя срещу Уилямс точно преди да се оттегли. Спомням си как гледах Серина, когато бях на 10 години. Гледах я как печели повечето трофеи от Големия шлем.

Мисля, че ще се бори за 24-ата си титла в събота. Сигурна съм, че ще играе най-добрия си тенис. Ще се опитам и аз да го направя. Да се надяваме, че по-добрата ще победи", каза 19-годишната Андрееску.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови