Бивш треньор на Григор Димитров си припомни времето с българина

OFFNews 17 май 2019 в 13:45 2132 0

Бившият треньор на най-добрата ни ракета Григор Димитров, Франко Давин даде интервю за Луиджи Гато от Tennis World USА, в което говори за българина, предаде БНР.

„Григор е страхотен атлет и тенисист и изключителен талант. Мисля, че сгреших, променяйки бекхенда му по средата на 2016 година, но бяхме длъжни да го направим. Личеше си още на следващия ден колко добре удря топката" припомня Давин, който в момента работи с италианеца Фабио Фонини.

„Опитвах се да го убедя, че резултатите ще дойдат и не трябва да обръща внимание на ранглистата. Определено не му беше лесно. След това през 2017 година той беше неудържим“, продължи аржентинецът.

Той не подмина и непрестанните сравнения с Роджър Федерер и направи прогноза относно това, което очаква Димитров в тениса.

„Когато те сравняват с Федерер или Надал няма как да не ти се отрази. При Григор не е по-различно. До момента е спечелил финалите на АТР и титла от Мастърс 1000. Той не е като Федерер нито някога ще бъде, но до момента кариерата му е страхотна, а и има още години пред него, в които да играе“, завърши бившият треньор на българина, цитиран от "24 часа".

Тази вечер Григор Димитров ще научи първия си съперник в квалификациите за АТР 250 турнира на червени кортове в Женева. Мачовете в Швейцария започват утре от 11 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови