Бившият треньор на Григор се зае с Плишкова

OFFNews 26 ноември 2019 в 08:41 2191 0

Световната номер 2 Каролина Плишкова обяви в понеделник, че е назначила венецуелския наставник Дани Валверду за заместник на испанката Кончита Мартинес, която бе уволнена по-рано този месец.

"Той бе една от главните ми цели от самото начало", разкри чехкинята на официалния си сайт. 33-годишният Валверду работи с Анди Мъри от 2010-2014 и бе част от водения от Иван Лендъл треньорски щаб, който помогна на шотландеца да спечели олимпийското злато в Лондон и Ю Ес Оупън през 2012, както и Уимбълдън през 2013.

Венецуелецът работи и с Томаш Бердих и първата ракета на България Григор Димитров, а тази година се присъедини в щаба на Магнус Норман, който тренира Стан Вавринка.

"Той постигна фантастични резултати, разбира играта и съм убедена, че има какво да ми даде", добави 27-годишната Плишкова, която все още търси първа титла от Големия шлем.

Чехкинята сподели още, че бившата състезателка на Украйна за Фед Къп Олга Савчук също се е присъединила към щаба й преди тренировъчния лагер в Тенерифе и първия турнир за 2020 в Бризбън, където тя ще защитата титлата си от миналата година.

Плишкова, финалистка на Ю Ес Оупън 2016, се раздели с шампионката на Уимбълдън от 1994 Мартинес след сезон, в който спечели четири титли от Женската тенис асоциация и достигна полуфиналите на Аустрелиън Оупън и заключителния Мастърс в Шънджън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови