Давид Ферер приключи с тениса (видео)

OFFNews 09 май 2019 в 09:03 2542 0

Испанският тенисист Давид Ферер изигра своя последен мач в кариерата си. Той отпадна в третия кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Мадрид от Александър Зверев с 6:4, 6:1.

След мача Ферер произнесе дълга реч на корта и благодари на всички за подкрепата. Той отдели специално внимание на треньора и семейството си.

"Беше много емоционална вечер. Беше напълно различно от всеки досегашен опит в моя живот. Не го очаквах. Не очаквах такова сбогуване. Опитах да играя на високо ниво през последната година, но тази подкрепа, която получих от хора, които останаха до толкова късно, въпреки че утре са на работа - това е нещо, което ще остане завинаги в моя ум и сърце. Никога няма да го забравя.

Това беше единственият мач, който загубих и не съм тъжен. Винаги в миналото, когато съм губил, съм бил тъжен. Днес не съм тъжен. Днес е ден, на който искам да се насладя. Щастлив съм, че имах шанса да се насладя на ден като днешния.

Никога не спечелих в Мадрид. Не спечелих и "Ролан Гарос". Не спечелих някои турнири, които ми се искаше. Но аз имам своите трофеи у дома, те са само трофеи, материал. Това, което ще взема със себе си, е любовта, която ми показахте. Завинаги в моето сърце. Благодаря ви много", каза Ферер.

Давид става професионалист през 2000 година. Той е спечелил 27 титли от АТР. Испанецът е достигал до полуфиналите на всички турнири от Големия шлем без "Уимбълдън". Най-големият му успех бе на "Ролан Гарос" 2013, когато бе финалист. В ранглистата Ферер достигна до №3.

Осем сезона е приключвал в топ 10, а в периода 2010-2016 проведе в топ 10 общо 292 седмици. Със 145 победи в Големия шлем Ферер е на второ място сред тенисистите с най-много успехи в тези състезания, но без титла. Само Томаш Бердих има повече - 146.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови