Димитров започва срещу Вавринка на US Open

OFF News 24 август 2018 в 11:45 1936 0

Българската звезда на световния тенис Григор Димитров ще се изправи срещу Стан Вавринка в първи кръг на US Open 2018.

Двамата играха един срещу друг и на Уимбълдън, когато швейцарецът спечели в 4 сета. Вавринка участва в турнира с „уайлд кард“. Победителят от този мач ще има труден път пред себе си, защото в трети кръг е възможен двубой с Милош Раонич, а в четвърти – с Джон Иснър.

Стан и Григор се намират в четвъртината на третия поставен Хуан Мартин Дел Потро, който открива срещу квалификант, а в трети кръг може да играе с Анди Мъри; близо до Кулата от Тандил е и Стефанос Циципас. Тази секция е в горната половина на схемата, където е и топ поставеният Рафаел Надал.

Испанецът стартира турнира с двубой срещу своя сънародник и добър приятел Давид Ферер, с когото са играли общо 30 пъти до този момент (световният №1 води с 24-6 победи), а в неговата четвъртина са още Доминик Тийм и Кевин Андерсън. В трети кръг е възможна среща с Карен Хачанов, а на осминафиналите – с Кайл Едмънд или представителя на домакините Джак Сок. Една от шестте победи на Ферер над Надал бе именно на US Open преди 11 години.

Новак Джокович попадна в четвъртината на Роджър Федерер и мач между двамата големи е възможен още на четвъртфинал. Федерер би могъл да има тежка задача в трети кръг срещу Ник Кирьос, ако здравословното състояние на австралиеца му позволи да участва пълноценно в турнира. Джокович пък може да срещне стария си познайник Ришар Гаске в трети кръг и Лука Пуй или Пабло Кареньо Буста в осминафиналите. Първият противник на сърбина е Мартон Фучович, докато Федерер ще срещне Йошихито Нишиока от Япония.

В третата четвъртина очакваният четвъртфинал е между Александър Зверев и Марин Чилич, но тук са още Давид Гофен и финалиста от 2014 – Кей Нишикори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови