Доминик Тийм - Новак Джокович е финалът в Мелбърн

OFFNews 31 януари 2020 в 14:36 2658 0

Поставеният под №5 в основната схема австриец Доминик Тийм се класира за финала на Откритото първенство на Австралия. В неделя срещу Новак Джокович той ще се опита да спечели първа титла от Големия шлем след двата неуспешни финала на "Ролан Гарос", където неизменно съперник му беше Краля на клея Рафаел Надал. Срещу Джокович Тийм изостава с 4-6 победи, но в турнири от Големия шлем води с 2-1.

В полуфинален сблъсък Тийм се наложи над №7 в схемата Александър Зверев от Германия след 3:6, 6:4, 7:6 (3), 7:6(4), като по този начин балансът от срещите помежду им вече е 7-2 победи.

Срещата започна с ранни пробиви, а развръзката в първия сет настъпи в седмия гейм, когато Зверев проби Тийм за втори път, а след това повтори същото и в деветия гейм.

След това настъпи спад в играта на Зверев, от която се възползва Тийм, който се възползва от две двойни грешки и направи пробив за 2:1 във втория сет. Последва размяна на пробиви, а в десетия гейм Зверев имаше две възможности да върне пробива, но Тийм ги неутрализира и затвори сета при първата си възможност.

Последваха два маратонски сета, решени след тайбрек. В четвъртият сет и двамата тенисисти бяха предпазливи. Всеки сервираше без грешка и нямаше нито една точка за пробив. В тайбрека размяната на полетата дойде при 4:2 точки за Тийм. При 6:3 той вече имаше три мачбола и реализира още втория.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови